Plantaardige Bronnen

maandag 11 januari 2010

Kandidaten Ark van de Smaak genomineerd


De Nationale Ark Commissie van Slow Food Nederland heeft maar liefst 40 nieuwe kandidaten voor toelating tot de Ark van de Smaak genomineerd. Dit ter gelegenheid van het feit dat Nederland na Italie, de VS en Duitsland het vierde land is dat zelf zijn eigen kandidaten mag nomineren, Nederland heeft bewezen betrouwbaar te zijn, en vanwege het feit dat Slow Food in december 20 jaar bestond.

Onder deze 40 kandidaten staan de groenten Eeuwig Moes, Katwijkse peentjes, Opperdoezer Ronde aardappel, Sint-Jansui en Wieringer boon. Adressen van leveranciers staan erbij. Met de Wieringer boon en de Sint-Jansui hoopt men spoedig met de kwekers hiervan in verder overleg te kunnen treden om een Presidium (een producentenvereniging) op te richten.

Andere genomineerden zijn aangewezen in de categoriën Drank, Landbouwhuisdieren, Vis, schaal- en schelpdieren, Vlees en vleesproducten. Volgend jaar wil men graag ook Fruit en Granen toevoegen. Suggesties voor mogelijke nominaties kunnen worden verzonden naar René Zanderink van de Nationale Ark Commissie Slow Food Nederland.

De kandidaten | Website Slowfood

Geen opmerkingen: