Het Nationaal Saet & Cruyt Museum in Andijk geeft een overzicht van de ontwikkeling van de teelt en handel in groente- en bloemzaden.
Rond 1800 ging men zich op verschillende plaatsen in ons land, beroepsmatig toeleggen op het telen van zaad. Vanaf het midden van de negentiende eeuw ontstond een aantal gespecialiseerde zaadteeltbedrijven, die nog steeds een vooraanstaande positie innemen in de wereld.Zij spelen ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe en betere rassen middels veredeling en het toepassen van de modernste genetische wetenschap.
In het museum treft men een permanente tentoonstelling aan over alle facetten van het zaadvak en er is nu een speciale expositie ingericht: "Van Paprika tot Peper", die nog het hele jaar te bezichtigen is.
| Details | Website Saet en Cruyt |
Plantaardige Bronnen
maandag 3 mei 2010
Van Paprika tot Peper
Gepost door
Mark van de Wouw
op
3.5.10
Labels: geschiedenis, groenten, nieuws
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten