Plantaardige Bronnen

woensdag 13 oktober 2010

Studiedag amateur en landrassen


Op 4 November 2010 organiseert de stichting Biologica een studiebijeenkomst over het instand houden en vermarkten van amateur en landrassen. De bijeenkomst zal plaatsvinden op donderdag 4 november van 14 tot 17 uur op het Louis Bolk Instituut Hoofdstraat 24 3972 LA in Driebergen.

Doel van de bijeenkomst is nadere informatie te geven over de nieuwe Europese wetgeving voor amateur en landrassen en over de diverse mogelijkheden om deze rassen in stand te houden en te vermarkten. Daarnaast wordt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk gekeken waar de kansen en knelpunten liggen.

Aart Osman geeft een presentatie over de uitkomsten van het EU project Farm Seed Opportunities, Kees van Ettekoven over de implementatie van de nieuwe wetgeving voor amateur en landrassen in Nederland en het project dat de NAKtuinbouw in dit verband is gestart en Chris Kik praat over het project Eeuwig Moes en de rol van het Centrum van Genetische Bronnen Nederland daarbij.

U kunt zich opgeven voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar Maaike Raaijmakers van Biologica: Raaijmakers@biologica.nl

| Farm Seed Opportunities | Netwerk Eeuwig Moes | CGN |

Geen opmerkingen: